Gerard Spong

Gerard Spong staat al ruim 40 jaar verdachten in zowel nationale als internationale strafzaken bij. Hij behoort tot de onbetwiste top van de Nederlandse strafrechtadvocatuur. Gerard Spong treedt zowel in feitelijke aanleg (bij rechtbank en hof) als in cassatie (bij de Hoge Raad) op. Meer dan 2.000 cassatiezaken die Gerard Spong behandelde zijn in juridische tijdschriften gepubliceerd. Bekende zaken waarin Gerard Spong optrad zijn de RAF-zaak; de fraudezaak van Rienk Kramer; de zaken van Patrick Kluivert; de Nuenense moordzaak; de hypnose-moordzaak; de LIBOR-zaak; het dodelijke ongeval op de A2; de zaak van de Groninger Bodem Beweging tegen de NAM en diverse geruchtmakende coffeeshopzaken. Gerard Spong is een bekend opiniemaker en publiceert o.a. juridische thrillers in de Charles Spinning serie.

 

g.spong@spongadvocaten.com

0203305409

Nieuws Boeken Publicaties

Sidney Smeets

Sidney staat verdachten bij in alle soorten strafzaken, zowel in Nederland als in het buitenland. Sidney studeerde naast rechten ook geschiedenis en schreef onder andere het boek De wanhoopsdaad (Balans) over de achtergronden van de Kristallnacht in 1938.

Sidney treedt regelmatig op in geruchtmakende zaken, zoals de ‘Lokpuber-zaak’, de ‘Amsterdamse zedenzaak’, de ‘Grensrechter-zaak’, het ‘Biesboschlijk’ en, als enige Nederlandse raadsman, in de Belgische ‘Kasteelmoord-zaak’. Sidney staat vele coffeeshophouders bij waaronder de in Thailand gedetineerde Johan van Laarhoven. Ook verleent Sidney bijstand aan slachtoffers van anti-LHBT geweld zoals het Arnhemse anti-homogeweld, de mishandeling op de Dam en de zaak rondom transgendervrouwen en de ZARA. Sidney is een actief twitterende togadrager en opiniemaker op het gebied van strafrecht, mensenrechten en LHBT-rechten.

Sidney volgde de specialisatieopleiding strafrecht en is lid van de Nederlandse verening van strafrechtadvocaten (NVSA).

 

s.smeets@spongadvocaten.com

0681107851

Nieuws Boeken Publicaties

Marianne Lochs

Marianne Lochs studeerde rechtsgeleerdheid en criminologie aan de Universiteit Leiden (cum laude) en is sinds 2010 advocaat bij Spong advocaten. Ze verleent bijstand in een breed scala aan strafzaken en heeft ruime ervaring in zaken met betrekking tot mensenhandel, moord en doodslag en andere geweldsmisdrijvengeweldsmisdrijven. In december 2019 hoopt zij aan de Universiteit Leiden te promoveren op het onderwerp contempt of court. Ook adviseert zij als lid van de Adviescommissie Strafrecht over nieuwe wetgeving op het gebied van het straf(proces)recht. Marianne Lochs is lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten (NVSA). 

 

m.lochs@spongadvocaten.com

Nieuws Publicaties

Tim Vis

Tim Vis is sinds juli 2011 werkzaam bij Spong Advocaten, na een studentstageperiode eind 2009. Hij studeerde rechtsgeleerdheid (cum honore) aan de Universiteit van Amsterdam en heeft daar vervolgens de master Strafrecht cum laude behaald. Vis heeft zich daarnaast in het internationaal strafrecht bekwaamd middels de master International Criminal Law, waarbij hij studeerde aan Columbia University (New York, VS) en de UvA. Hij richt zich voornamelijk op de commune strafpraktijk. Tim Vis is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten. Hij is tevens bestuurslid van de Alumnikring Oudemanhuispoort. Tim Vis staat zowel meerderjarige als minderjarige verdachten bij in alle soorten strafzaken.
 

t.vis@spongadvocaten.com

0681107816

Nieuws Boeken

Emile van Reydt

Emile van Reydt is sinds augustus 2011 werkzaam bij Spong Advocaten. Hij studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen, alwaar hij in 2010 de togamaster strafrecht behaalde (cum laude). Tijdens zijn studie was Van Reydt enige tijd werkzaam als docent straf- en strafprocesrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie heeft hij enkele maanden gewerkt als stagiair bij het International Criminal Tribunal for Rwanda (Arusha, Tanzania).

Van Reydt heeft zich tijdens zijn advocaatstage onder begeleiding van zijn patroon Gerard Spong bekwaamd in de algemene strafrechtspraktijk. Hij heeft ruime ervaring met de bijstand in fraudezaken, waaronder het landelijk bekende onderzoek Peseta waarin zijn cliënte door het hof in Leeuwarden integraal werd vrijgesproken. Met kantoorgenoot Spong voerde hij de afgelopen jaren enkele geruchtmakende artikel 12-Sv procedures. Hij dwong daarin onder meer de strafrechtelijke vervolging van de NAM af. Van Reydt verleende de afgelopen jaren samen met zijn kantoorgenoten mrs. Van Dijk en Lochs bijstand in omvangrijke mensenhandelzaken (o.a. Buidelwolf en Levana).
 

e.vanreydt@spongadvocaten.com

0618511131

Nieuws

Bernard Sprenger

Bernard Sprenger is sinds februari 2016 als advocaat werkzaam bij Spong Advocaten. Hij behaalde zijn bachelor rechten aan de Universiteit Utrecht en volgde de masters strafrecht en privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij hij in het strafrecht is afgestudeerd met specialisatie in het financiële strafrecht.
Sprenger is een enthousiaste advocaat, die zich inleeft en zich stevig inzet voor de belangen van de cliënt. Sprenger richt zich voornamelijk op commune strafzaken.

 

b.sprenger@spongadvocaten.com

0628687029

Nieuws

Stijn Peerik

Stijn Peerik werkt sinds juni 2019 bij Spong Advocaten. Hij heeft zich aan de Universiteit van Amsterdam gespecialiseerd in het strafrecht. Tijdens zijn studie heeft hij zeven maanden voltijds als stagiair ervaring opgedaan bij het Openbaar Ministerie in Den Haag en Amsterdam. Mede daardoor is hij goed in staat de belangen van cliënten in strafzaken te analyseren en te verdedigen.

 

s.peerik@spongadvocaten.com

0615068638