Gerard Spong

Gerard Spong staat al ruim 40 jaar verdachten in zowel nationale als internationale strafzaken bij. Hij behoort tot de onbetwiste top van de Nederlandse strafrechtadvocatuur. Gerard Spong treedt zowel in feitelijke aanleg (bij rechtbank en hof) als in cassatie (bij de Hoge Raad) op. Meer dan 2.000 cassatiezaken die Gerard Spong behandelde zijn in juridische tijdschriften gepubliceerd. Bekende zaken waarin Gerard Spong optrad zijn de RAF-zaak; de fraudezaak van Rienk Kamer; de zaken van Patrick Kluivert; de Nuenense moordzaak; de hypnose-moordzaak; de LIBOR-zaak; het dodelijke ongeval op de A2; de zaak van de Groninger Bodem Beweging tegen de NAM en diverse geruchtmakende coffeeshopzaken. Gerard Spong is een bekend opiniemaker, publiceerde de juridische thrillers De Breuk en De uitvaartverzorger en gaf in 2018-2019 in ruim zeventig theaters het strafrechtelijke theatercollege "In Vertrouwen". 

 

g.spong@spongadvocaten.com

0203305409

Nieuws Boeken Publicaties

Bernard Sprenger

Bernard Sprenger is sinds februari 2016 als advocaat werkzaam bij Spong Advocaten. Hij behaalde zijn bachelor rechten aan de Universiteit Utrecht en volgde de masters strafrecht en privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij hij in het strafrecht afstudeerde met een specialisatie in het financiële strafrecht. Sprenger is een enthousiaste advocaat, die zich inleeft en zich stevig inzet voor de belangen van de cliënt. Sprenger richt zich voornamelijk op commune strafzaken.

 

b.sprenger@spongadvocaten.com

0628687029

Nieuws

Stijn Peerik

Stijn Peerik werkt sinds juni 2019 bij Spong Advocaten. Hij heeft zich aan de Universiteit van Amsterdam gespecialiseerd in het strafrecht. Tijdens zijn studie heeft hij zeven maanden voltijds als stagiair ervaring opgedaan bij het Openbaar Ministerie in Den Haag en Amsterdam. Mede daardoor is hij goed in staat de belangen van cliënten in strafzaken te analyseren en te verdedigen.

 

s.peerik@spongadvocaten.com

0615068638

Dané Kisteman

Dané Kisteman werkt sinds januari 2020 bij Spong Advocaten, waar zij eerder als student stage heeft gelopen. Zij studeerde rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen en haalde daar de togamaster strafrecht. Dat is een master waarin stages een belangrijke plaats innemen en waarin veel aandacht wordt geschonken aan schriftelijke en mondelinge vaardigheden. Tijdens haar studie werkte Kisteman bij het Ressortsparket Arnhem-Leeuwarden, eerst als stagiaire en later als parketsecretaris. Een ressortsparket van het Openbaar Ministerie behandelt strafzaken in hoger beroep. Dankzij haar studie, stages en werkervaring is zij goed in staat te beoordelen waar bij de opbouw van een verdediging op moet worden gelet. 

 

d.kisteman@spongadvocaten.com

0615574462

Jeroen Gunning

Jeroen Gunning werkt sinds 2 maart 2020 als advocaat bij Spong Advocaten en studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie werkte Jeroen als griffier bij de Rechtbank Amsterdam op de afdeling strafrecht, waar hij de strafrechtspraak en de rechtbank van binnenuit leerde kennen. Daarna werkte hij bij Stroobach & Dijkers advocaten in Amsterdam, eerst als juridisch medewerker en sinds 2016 als strafadvocaat. Zijn kennis en ervaring zet hij in met één doel: het behalen van het optimale resultaat in uw zaak.

 

j.gunning@spongadvocaten.com

0653282545