Actualiteiten formeel strafrecht

 

Inhoud: In deze cursus nemen Gerard Spong en Jeroen Gunning de belangrijkste strafprocesrechtelijke ontwikkelingen van het afgelopen jaar (oktober 2022 t/m oktober 2023) in rechtspraak en wetgeving met u door, met behulp van PowerPoint-slides. Dit is de derde editie van deze cursus. 

Inbegrepen: Bij de cursusprijs is een overzichtelijke reader inbegrepen die u voorafgaand aan de cursus als pdf-bestand online krijgt toegestuurd. Verder ontvangt u na afloop van de cursus de PowerPoint-slides die zijn gebruikt. Tot slot is bij de cursusprijs inbegrepen een lunchbuffet met broodjes en soep en koffie en water tijdens de cursus. 

Locatie: Deze cursus vindt plaats in de Damzaal van de Koninklijke Industrieele Groote Club, met uitzicht op de Dam.

Aantal lesuren: 3.

Aantal opleidingspunten: 3. Ingevolge art. 4.4 lid 5, aanhef en onder a, van de Verordening op de advocatuur, behaalt u door het volgen van deze cursus 3 opleidingspunten. 

Certificaat: Uiterlijk twee maanden na afloop van de cursus ontvangt u een door de docenten en de cursusmanager ondertekend cursuscertificaat. De inhoud daarvan dekt alle eisen die door art. 4.4 lid 5, aanhef en onder a, van de Verordening op de advocatuur, worden gesteld. Dit certificaat vormt daarmee een 'adequaat bewijststuk' als bedoeld in art. 4.4 lid 7 van de genoemde Verordening en kunt u als zodanig gebruiken.

LeerdoelAls u deze cursus heeft gevolgd, is uw strafprocesrechtelijke kennis aangaande ontwikkelingen in de rechtspraak en wetgeving van het afgelopen jaar geüpdatet.

Kortingen: klik hier voor een overzicht van onze kortingen op de cursusprijs.

Doelgroep: (strafrecht)advocaten
Prijs exclusief btw: € 360,00

Docenten

Gerard Spong

Gerard Spong staat al 50 jaar verdachten bij in strafzaken. Hij verleent zowel in feitelijke aanleg als in cassatie juridische bijstand. Als docent heeft hij vele postacademische juridische cursussen gegeven. In 2020 (online) en 2021 (IGC) verzorgde Gerard voor de Spong Law Academy samen met Jeroen Gunning de eerste en tweede editie van deze cursus.

Jeroen Gunning

Jeroen Gunning werkt sinds 2016 als strafadvocaat, eerst bij Stroobach & Dijkers in Amsterdam en sinds 2 maart 2020 bij Spong Advocaten. Hij verleent rechtsbijstand in een breed scala aan strafzaken. In 2020 (online) en 2021 (IGC) verzorgde Jeroen samen met Gerard Spong de eerste en tweede editie van deze cursus.